MITURI IN TERMOPANE: ARGONUL SE PIERDE RAPID?

De-a lungul timpului, firmele care vindeau termopane ieftine, propuneau clienților produse cu performanțe slabe, de genul celor făra gaz inert, motivînd recomandarea prin faptul ca „oricum argonul se pierde” în cîțiva ani. Lucrurile sunt mai complexe decît par la prima vedere, specialiștii BOLENA oferind clienților informații importante pentru a face o alegere cît mai bună:

1. Dacă geamul termopan este fabricat în condiții precare, argonul se poate pierde chiar în cateva luni și în loc de calitatea produsului menționată în fișa tehnică, veți “beneficia” de disconfort și ineficiența termică.

2. Recomandăm geamul termopan cu argon deoarece crește performanța produsului cu cateva zeci de procente, iar costul gazului nu este mare. Extrem de important: geamul trebuie să fie fabricat conform standardelor germane pe linii tehnologice performante, capabile sa facă automat umplerea cu gaz inert a camerei geamului termopan.

IGK din Germania, furnizor mondial de materie prima pentru sigilarea geamului termopan a solicitat efectuarea unor teste specifice „Institutului de Fizica Aplicata” din Eindhoven, iar rezultatul a fost extrem de îmbucurător, pierderea anuală a argonului fiind 0.54%. Aceasta înseamnă ca în cîteva zeci de ani performanță geamului termopan scade nesemnificativ.

Din datele pe care le deținem în acest moment, în Republica Moldova sunt foarte puține fabrici care produc geam termopan performant (adică au prese cu argon). BOLENA foloseste geam termopan de înaltă calitate, oferind garanție reală de 12 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *